Vatovce

Autor: DagmaRA Sarita Poliaková | 7.10.2019 o 8:41 | Karma článku: 2,18 | Prečítané:  638x

Vatovec obrovský v mladom vydaní  mi teraz v októbri prvýkrát prišiel do cesty s tým, že už som o ňom mala info, že je super. Pre istotu som si ho ešte na lúkach rozkrojila a prvé tri foto poslala priateľovi na odobrenie. 

Po jeho ÁNO som mu aj ja povedala áno a  pripravila z neho obedík.

Od prvej chvíle mi veľmi pripomínal čerstvý ovčí syr. Najmä keď som ho ešte na lúke prevrátila. Vyzeral ako syr práve vybratý zo ošatky, v ktorej stekal. Rovnaký pocit som mala aj pri jeho krajaní - mäkučký, bielučký, krehučký. Osolený skončil v trojobale, na panvici, na tanieri a potom v mojom brušku. Chutil famózne. A hoci som ho nikomu neponúkala, za jehou vôňou prišla aj vnučka a obe sme skonštatovali, že je to lahôdka v pusinke.

O niekoľko dní som sa na lúky po vatovce ešte vrátila, no na kopcoch už bol sneh, na lúkach sa preháňal severák... voda v potoku už mala nádych mrazu, ale dala som ju naboso aj s prechádzkou k vatovcom. Im však zima nešla k duhu a nerástli. Ostali v tráve malilinké. No našla som bedle jedlé, a tak predsa len obed bol famózny. 

 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

Autorská strana Michala Havrana

Veľká noc je sviatkom porážky smrti a úzkosti (píše Michal Havran)

To, čo dnes potrebujeme, je politika nádeje.

Opáskovaní a strážení. Matovič uzavrel na Spiši päť osád

V osadách je málo nakazených na to, aby ich zavreli.


Už ste čítali?